Steun onderzoek tegen kanker!

5% van uw bestelling wordt gedoneerd aan Kom op tegen Kanker!

Blog

Op onze blogpagina worden interessante artikelen gepost gaande over solliciteren, wellbeing, specifieke thema's in de gezondheidszorg,  ...

Indien u eigen blogartikelen op onze pagina wilt posten, kan u ons contacteren via info@jobs2care.be.

Tekort aan apothekers om vervangingen in te vullen tijdens de vakantie.

Acht op tien zorgorganisaties kampen vandaag met een nijpend personeelstekort. Ook apotheken worden er hard door getroffen. Sommige collega’s zullen hun apotheek voor de eerste keer moeten sluiten omdat ze geen apotheker vinden die hen kan vervangen tijdens de vakantie.
Lees meer

Burn-out en veerkracht: welke strategieën voor meer welzijn?

Burn-out, een maatschappelijke ziekte die alleen te bestrijden valt met welzijn, is een term met verschillende facetten. In heel veel studies is aangetoond dat sociale relaties de basis van welzijn en minder stress op het werk vormen en er de beste garantie voor zijn.
Lees meer

Hoe bereken je jouw tarief als freelancer?

Het bepalen van een juist tarief als freelancer is geen gemakkelijke opdracht. Vooral voor startende freelancers kan het een uitdaging zijn om dit voor de eerste keer te moeten doen. Een goede prijszetting is immers van elementair belang om jouw toekomst te verzekeren. In dit artikel geven we jou dan ook graag een aantal tips.
Lees meer

Hoe maak je een goede eerste indruk bij je sollicitatie? 8 checks!

Staat er een sollicitatie op de planning? Het goede nieuws is dat je dit perfect kan voorbereiden. En een goede voorbereiding, die is goud waard. Acht zaken die je kan afvinken, let's go.
Lees meer

"Het beroep van wetsarts moet aantrekkelijker worden gemaakt"

Federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) gaat 2,25 miljoen euro investeren in het versterken van de forensische geneeskunde.
Lees meer

Geneeskunde: de kloof tussen opleiding en realiteit

“Het beroep van arts verandert door de toenemende kloof tussen waar artsen voor zijn opgeleid en de realiteit van de klinische praktijk”. Dat schrijven twee artsen van het Royal College of Physicians in The Lancet.
Lees meer

Strengere straffen op geweld tegen zorgverleners

Wie geweld pleegt tegen zorgverleners zal daarvoor in de toekomst een strengere straf kunnen krijgen. Dat zal in het nieuwe strafwetboek staan, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Lees meer

Een apotheker-vervanger zoeken: niet altijd evident

In nagenoeg het hele land zijn apothekers verwoed op zoek naar vervangers voor de vakantieperiode. Het goede nieuws: na 2025 komen er weer meer apothekers bij.
Lees meer